Over Myrna

“Ik ben een kerstkind”

Ik ben een kerstkind. Geboren in een ijskoude kerstnacht, op het moment dat de eerste man rond de maan ging. Nog altijd een jaarlijks terugkerend verhaal tijdens mijn verjaardag.

Als kind altijd heel stil en gevoelig geweest. Ik was een kat-uit-de-boom kijker, eerst vertrouwen, dan pas doen. Het meest gelukkig in mijn eigen fantasie wereld. Ik voelde zoveel aan, van alles en iedereen om me heen, dat ik me graag terug trok in de stilte.

Wat toen zo overweldigend kon voelen, is nu mijn grote kracht. HSP, zo noemen we dat, een hoog sensitief persoon. Dat ben ik. Invoelend, afstemmend, meelevend, nieuwsgierig, verwonderend, open, creatief, intuïtief en compassievol.

Dat de laatste jaren steeds meer hoog sensitieve kinderen en volwassenen  in mijn praktijk komen, zie ik niet als toeval. Dit is blijkbaar mijn weg: mijn eigen sensitiviteit gebruiken om de (sensitieve)  mens zo goed mogelijk te begeleiden. Mijn wetenschappelijke kennis en eigen ervaringen neem ik hier graag in mee.

Ik kan en wil niet anders dan breder kijken naar de hulpvraag.  Ik voel de mens als geheel, en de omgeving daarbij. Ik werk holistisch. Daarbij heb ik altijd respect voor ieders proces en tempo.

Mijn pad… en ik loop nog steeds…

Ik heb mogen opgroeien in een liefdevol gezin, met mijn vader, moeder en zus in het Brabantse land.

Toen ik na de Middelbare school toch maar besloot niet naar de toneelschool te gaan (was inmiddels bijna alle verlegenheid kwijt), ben ik logopedie gaan studeren in Eindhoven. Ik ben in 1991 afgestudeerd, en heb vervolgens 15 jaar als all round logopedist gewerkt in mijn eigen praktijk. Ik voelde steeds meer affiniteit voor stotteren en de stotterende mens en besloot de specialisatie opleiding te volgen tot stottertherapeut. Deze heb ik in 2008 afgerond binnen de VSN (Vereniging Stottercentra Nederland  https://stottercentra.nl/ ). 

Vanaf dat moment heb ik me volledig toegelegd op stottertherapie. Naast het werk in mijn eigen praktijk, heb ik 7 jaar ervaring opgedaan in Stottercentrum Den Bosch.

Daarnaast ben ik me altijd blijven ontwikkelen op professioneel gebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak.

Ik ben me steeds meer gaan scholen in HSP, hoogsensitiviteit. Merkte de laatste jaren ook, dat in mijn praktijk niet meer alleen mensen kwamen met een logopedische hulpvraag, maar ook op het gebied van HSP.

Sinds juli 2018 ben ik afgestudeerd erkend Luisterkind© werker. Via deze prachtige methode maak ik op afstand zielscontact, en luister naar wat de ander mij verteld. Zowel mensen binnen mijn praktijk, als daarbuiten, kunnen een Luisterkind afstemming aanvragen.

Ik geniet ook van:

  • Mijn kinderen
  • Schrijven
  • Toneelspelen 
  • Dwalen in boekwinkels
  • Herfstkleuren
  • Goeie koffie
  • Mediteren of mijmeren
  • De stilte
Luisterkind

Wil je een afspraak maken? Of heb je andere vragen?

Bel gerust of stuur mij een berichtje!
Liefs, Myrna

Telefoon / What's app

06 41 49 90 02

Email adres

Adres

Gasthuisstraat 102, 5708 HP Helmond

Stuur mij een bericht

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

3 + 13 =

Openingstijden

Maandag | gesloten

Dinsdag | 09.00 uur tot 17.00 uur

Woensdag | 09.00 uur tot 17.00 uur

Donderdag | 09.00 uur tot 17.00 uur

Vrijdag | 09.00 uur tot 16.00 uur

Contact

Gasthuisstraat 102, 5708 HP Helmond

06 41 49 90 02

Copyright © 2024 Made with ♡ by Thijs-Design