Praktische zaken

Locatie.

Mijn praktijk is gevestigd in het Ouder en Kind centrum aan de Europaweg 99 in Helmond. Een laagdrempelig centrum gericht op therapie en dienstverlening voor kinderen, jongeren en ouders. Er is een nauwe samenwerking met alle verschillende disciplines. Voor meer info: www.ouderkindcentrum.com .

Vergoeding en verwijzing.

Logopedie wordt voor kinderen vergoed vanuit het basispakket met een geldige verwijzing van een arts of specialist. Voor de zorg in het basispakket geldt voor volwassenen het wettelijk eigen risico.

Vanaf 1 januari 2018 werk ik volledig contract vrij. Dit in verband met de slechte voorwaarden die zorgverzekeraars ons als zorgverlener, de laatste jaren opleggen. De grote administratieve druk kreeg een te grote weerslag op de tijd die ik liever aan mijn cliënten geef. Ik heb gekozen voor meer rust, ruimte en aandacht voor cliënt en de therapie. Een hele bewuste keuze.

Dat betekent dat u als cliënt soms een deel van de kosten moet betalen, tenzij u een restitutiepolis heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Dan heeft u namelijk vrijheid van zorgkeuze. Hoeveel u vergoed krijgt hangt af van uw verzekeringsmaatschappij.

 

Restitutiepolis:

Bij een restitutiepolis bent u vrij in de keuze van logopedist-stottertherapeut/arts ongeacht of de zorgverzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende behandelaar. Bij een zuivere restitutiepolis wordt het volledige bedrag vergoed. Het bedrag kan per zorgverzekering verschillen. U kunt dit bij uw zorgverzekering navragen.

 

Naturapolis:

Bij een naturapolis wordt niet-gecontracteerde zorg voor een groot deel vergoed (variërend van 50-75%, afhankelijk van uw zorgverzekering).

Mijn facturen worden verzorgd door Infomedics.

 

Eerste afspraak.

Tijdens de eerste afspraak neemt u mee:

  • Verwijzing van huisarts/specialist met daarop ‘logopedie-stottertherapie’
  • Verzekeringspas van de cliënt
  • Geldig legitimatiebewijs van de cliënt

 

Openingstijden.

De praktijk is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Afspraken kunnen alleen telefonisch of per mail worden gemaakt. Tijdens de behandelingen kan ik de telefoon niet aannemen. U mag een boodschap inspreken via voicemail en ik bel u dezelfde dag terug.