HSP coach

Wat is hoogsensitiviteit?

“Ben nou maar eens een beetje flinker!”

“Maar je trekt je alles ook zo aan!”

“Laat het nou maar gewoon los!”

Ken je deze? Ik wel. En ik begrijp deze goedbedoelde adviezen ook wel. Mensen om je heen hebben het beste met je voor, en begrijpen vaak niet waar jij zo emotioneel op kunt reageren. En dat is het! Als je zelf niet hoogsensitief bent, kun je je maar moeilijk voorstellen wat er in de binnenwereld van een HSP-er gebeurd.

Elaine Aron, Amerikaans psychologe deed in 1986 voor het eerst onderzoek naar the highly sensitive person. Daarna is er meer en breder wetenschappelijk onderzoek gedaan naar HSP, tot op de dag van vandaag.

Hoogsensitieve mensen verwerken prikkels  dieper en intenser. Dit is wetenschappelijk bewezen. Waar iemand die niet HSP is, een filter in de hersenen heeft voor deze prikkels, heeft een HSP-er deze filter deze niet of nauwelijks. Met als gevolg dat de prikkels intenser binnen komen en ervaren worden.

Dé HSP-er bestaat niet. Ieder hoogsensitief persoon ervaart dit op zijn of haar eigen manier. Men kan gevoelig zijn voor fysieke prikkels, emotionele prikkels, moeite hebben met veranderingen, of sociale situaties.

In mijn praktijk zie ik zowel hoogsensitieve (jonge) kinderen, pubers als volwassenen. Ieder met hun eigen hulpvraag. Mama die advies vraagt hoe om te gaan met haar hooggevoelige kind (en snel merkt zelf HSP te zijn!), die jongen van 16 die het zo spannend vindt zijn kwetsbare kant te tonen, de werkende man die leegloopt in zijn kantoorbaan.

Deze mensen ervaren hun hoogsensitiviteit vaak als last. Ze zijn moe, ervaren dat de energie weg stroomt, en (pieker)gedachten de overhand krijgen. Ja, een HSP-er kan heel goed in het hoofd zitten!

Ik ga samen met jou de verandering maken!

HSP als kracht!

Als je goed met je hoogsensitiviteit kunt omgaan, en je hebt goed in de vingers wat dit voor jou betekent, en wat je hierin nodig hebt, en je kan goed zorg dragen voor jezelf, hoef je niet overprikkelt te worden. Dan heb je je overprikkeling in de hand, en leidt dat niet noodzakelijk tot emotionele uitbarstingen.

Ik en HSP.

Ik moest eerst 40 worden, om te begrijpen dat het altijd ‘anders voelen’ een naam had. Voor mij vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Na het lezen van de boeken van Elaine Aron, grondlegster van HSP, voelde ik een diepe herkenning én erkenning. Vanaf dat moment kreeg ik steeds meer zicht op mijn valkuilen en uitdagingen, en wat ik nodig heb om zo goed mogelijk om te gaan met mijn HSP zijn. Dankzij dit pad, heb ik mijn twee kinderen op hun HSP-pad mogen steunen!

In mijn praktijk heb ik al vele mooie hoogsensitieve mensen mogen begeleiden. Hierin neem ik mijn kennis, eigen ervaringen, als ook mijn sterk ontwikkelde intuïtieve vermogen mee.

In een gratis telefonische intake vertel ik je graag meer over de verschillende mogelijkheden die ik aanbied.

Ik zie graag je mail tegemoet om hiervoor een afspraak te maken!

Jij mag Nu kiezen voor Jou. In je stralende Ik gaan staan.

Je bent meer dan welkom!